Overige stukken

Bunker/veldkruk

Een zogenoemde veld of bunkerkruk uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Gebruikt door de Duitse Wehrmacht. Deze is goed geleefd. De verf lijkt periodiek te zijn (is in ieder geval niet recent aangebracht). 

Feuerhand stormlamp

Dit is een feuerhand 276 stormlamp welke is geproduceerd vanaf circa 1933 tot heden. Deze lamp (met rood licht om achter een kar te hangen) is achtergebleven op de boerderij nabij voormalig vliegveld Valkenburg Zh. Op deze boerderij zijn destijds duitse luftwaffe soldaten ingekwartierd geweest. Of die de lamp destijds hebben achtergelaten dan wel de lamp destijds door de boer zelf is gekocht valt helaas niet meer te achterhalen. De lampjes zijn dan ook niet gedateerd. Meer informatie omtrent deze lampjes zijn te vinden op deze handige website. 

Duitse jerrycans 

De maker van de gele jerrycan is Fischer AG Blech und Metallwarenfabrik in Göppingen. Het lotnummer is 122. De vroegere jerrycans kregen het logo met de twee visjes mee. Later veranderde de fabriek dit in een drieletercode EBN. De groene jerrycan is gemaakt voor wateropslag. De maker van deze jerrycan is ABP. Het lotnummer is 156.

Vetspuit

Een originele vetspuit welke onderdeel uitmaakte van de toolset van de Willys en de Ford GPW jeep. Gemaakt door Alemite Corporation.