De Berlijn trip

Een trip welke ik in 2018 met goede vrienden mocht maken. We bezochten o.a. het beroemde kasteel Colditz. Heel bijzonder om mee te maken. Ik weet nog goed dat ik als kind op zaterdagmiddag naar de serie Colditz keek met mijn vader. Dat maakte veel indruk. En nu 30 jaar later liep ik zelf rond op die historische plek. 

Verder bezochten we Berlijn en daarmee veel bekende plekken zoals het holocaust monument, checkpoint Charlie, de fuhrer bunker (althans de parkeerplaats die er nu ligt) en nog veel meer. (zie link). Ook bezochten we de Wannsee villa waar nazi ambtenaren de niet te bevatten beslissing namen om miljoenen joden te vernietigen..... verschikkelijk. 

Tot slot bezochten we ook de Plotzensee gevangenis waar Adolf Hitler veel van zijn tegenstanders op verschikkelijke wijze niet executeren. Deze plek maakte veel indruk (de koude rillingen lopen letterlijk over je rug). 

Bijgaand wat foto's welke ik heb gemaakt tijdens deze indrukwekkende trip. 


Google Translater for Website

Translate this page: