Hulp van boven

Operatie Manna

Operatie Manna was de naam van de voedseldropping tijdens de hongerwinter in de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Deze voedseldropping bleek zeer gewenst, omdat er velen honderdduizenden Nederlanders in West-Nederland het al maandenlang zonder (voldoende) eten moesten doen.

Na 1 mei 1945 dropte RAF Lancaster bommenwerpers voedsel in o.a. Valkenburg. Ook is er een blik terecht gekomen op het land van mijn opa (aan de rand van het voormalig vliegveld Valkenburg). Dit blik heeft vervolgens jaren op zolder gestaan. Ik weet nog dat het mij als kind enorm intrigeerde. Het blik staat nu bij mij thuis, opgenomen in de collectie. Een eenvoudig item maar een voor mij persoonlijk een bijzonder stukje historie. Iets om niet te vergeten. Hieronder 2 foto's met een dropping boven Vliegveld Valkenburg Zh (fotobron; onbekend).


Google Translater for Website

Translate this page: