Zoldervondst Duitse helm

in Den Haag

Zo af en toe loop je ergens tegenaan waarbij je van te voren denkt, dit is te mooi om waar te zijn. Vaak is dat ook zo, echter in dit geval bleek het nog mooier te zijn dan ik dacht. Via een zeer goede vriend van mij kreeg ik een tip dat er een "oude helm uit de oorlog" gevonden zou zijn in een woning in Den Haag. Dat is bij mij om de hoek, dus toch maar even kijken dacht ik zo. Diezelfde avond stond ik dan ook in de oude woning op de Bankastraat in Den Haag. De eigenaresse van de woning was de zolder (die bomvol stond met oude rommel) aan het opruimen en kwam de helm tegen (bedekt onder een dikke laag stof) weggestopt in de zolderhoek. De helm moet daar (aldus de eigenaresse) sinds begin jaren 50 hebben gelegen. Ze vond het maar een eng ding en wilde er graag vanaf. De herkomst van de helm was haar verder niet bekend en navragen bij haar vader (die de woning ooit betrok) bleek niet mogelijk i.v.m. zijn eerder overlijden. Vooral voor mij een bijzonder stuk omdat het regionaal verbonden is. Een stukje tastbare geschiedenis in handen welke nu onderdeel uitmaakt van mijn persoonlijke collectie. 


Google Translater for Website

Translate this page: