Herdenken 

Wilt ook u een familielid een plekje geven op deze pagina, stuur mij gerust een berichtje met een foto en een korte toelichting. 

Sergant Charles William Pearce

Highland Light Infantry of Canada

Via de contactpagina van mijn website mocht ik het verhaal en de foto's van zijn zoon Gord Pearce ontvangen om zijn verhaal met u te delen. Gord vertelde mij dat zijn vader nooit veel vertelde over de oorlog. Toen hij uit actieve dienst eervol werd ontslagen, trad hij toe tot de Canadese provoost (militaire politie) en was hij aldaar vele jaren actief. Na zijn uitdiensttreding bij de militaire politie begonnen hij en een vriend een beveiligingsbedrijf. Toen hij in juni 1944 in Normandië aan land kwam vochten hij en zijn  regiment in Caen, Buron en vervolgens langs de kust van België naar Zeeland (de slag om de Schelde). Ook de broer van Charles diende in het leger tijdens de tweede wereldoorlog. Hij diende bij het Canadian Armoured Corps, heeft de oorlog helaas niet overleefd en ligt begraven in Bergen op Zoom. We shall remember them! 

Verzetsman Hendrik Drogt 

Ter herdenking aan verzetsman Hendrik Drogt. Lees zijn verhaal hier

William (Wild Bill) Guarnere

In 2013 had ik het grote genoegen om te mogen corresponderen met een lid van de befaamde Band of Brothers; William 'Wild Bill' Guarnere. Via via mocht ik zijn adresgegevens ontvangen en niet veel later stuurde ik hem mijn eerste brief. Ik wilde hem bedanken voor de zwaar bevochte vrijheid. Vrij snel daarna lag er ineens een brief op mijn deurmat. Vol ongeloof las ik de tekst op de enveloppe.. Airmail vanuit de US, William Guarnere... Wat een fantastische kerel, alleen al om het feit dat hij de moeite nam om een brief terug te sturen. Ik mocht daarna nogmaals een brief sturen en wederom een schrijven terug ontvangen. Voor mij persoonlijk heel bijzonder. Helaas is William Guarnere overleden op 8 maart 2014. Rest in Peace. 

Alfred 

Dit is Alfred. Hij diende bij de 1ste compagnie van het Wehrmacht Infanterie regiment 47 welke onderdeel was van de 22ste Luftlande Division. Hij lande in mei 1940 in de omgeving van Katwijk met als doel het Vliegveld Valkenburg Zh. te veroveren. Hij overleefde deze hevige gevechten, maar veel rust kreeg hij niet. Zijn regiment werd opnieuw ingezet, o.a. op de Krim. Daar ontmoette hij zijn tragische lot. Hij zou nooit meer naar huis keren.. Een gewone soldaat die moest dienen voor een fout regime. Uiteindelijk ook een slachtoffer van deze verschrikkelijke oorlog.

Franz Brunner 

Een portretfoto van Wehrmacht soldaat Franz Brunner. De foto laat zien dat hij diende bij het Infanterie regiment 65, onderdeel van de luftlande division 22. Dit regiment is in mei 1940 ingezet bij de verovering van Nederland, operatie Fall Gelb. Hij heeft gevochten in de regio van Den-Haag - Rotterdam en is in de meidagen van 1940, als onderdeel van de luchtlandingstroepen, geland in diezelfde regio (wellicht zelfs op de A13 - zie pagina De slag om Vliegveld Valkenburg Zh). Na de gevechten in Nederland en de capitulatie van Nederland is hij met zijn regiment door België naar Frankrijk vertrokken om verder te vechten. Tijdens deze opmars is Franz is op 5 juli 1940 omgekomen. 

Google Translater for Website

Translate this page: