Noordwijk mei 1942

Een prachtige set van foto's gemaakt door een Duitse Wehrmacht soldaat in mei 1942. De foto's zijn gemaakt in de badplaats Noordwijk. Hieronder een foto van de boulevard met rechts het Palace Hotel en wat verder op de achtergrond de vuurtoren die er vandaag de dag nog steeds staat. Het palace hotel is in (ik meen) 1981 afgebroken i.v.m. een brand in het hotel enkele jaren daarvoor.

Na een wandeling over de boulevard liep de soldaat het strand op en liet zich daar nogmaals fotograferen. Aan het uniform te zien diende bij de luftwaffe met de rang van obergefreiter. Ik vermoed bij het onderdeel flak was ondergebracht (welke in de regio tal vertegenwoordigd waren).  

Na een wandeling over het strand en de boulevard nog even de bollenvelden in (vlak achter de duinen). Deze bollenvelden, met op de duinreep liggende villa's, zijn er anno 2021 nog steeds te vinden.   

Hieronder nog 5 foto's die bij de serie horen. Eén van de foto's laat het hotel Sole Mio in Noordwijk zien. De andere foto's zijn ook in of in de buurt van Noordwijk gemaakt. Allemaal gedateerd 1942. 


Google Translater for Website

Translate this page: