De Calais trip

Een trip welke ik eind september 2017 mocht maken met goede vrienden. Hieronder een kort reisverslag. 

Dag 1

De eerste dag zijn we naar Adegem vertrokken. Daar is een groot Canadees museum te vinden met ruim 300 compleet aangeklede figuren. Volgens de eigenaar zijn alle uniformen destijds achtergebleven in deze omgeving, oftewel een historische connectie met het museum. Of dit werkelijk klopt blijft de vraag, maar het spreekt tot de verbeelding. 

Vervolgens zijn we verder afgereisd richting Oostende naar de volgende locatie, landgoed Raversijde. In de duinen is een groot Duits bunkercomplex te vinden. Je loopt hier van bunker naar bunker door de duinen en loopgraven. Heel indrukwekkend. De bunkers zijn ingericht en absoluut een aanrader om te bezoeken! 

Na dit bezoek zijn we verder afgereisd naar Calais om daar in te checken in ons hotel en een restaurant te bezoeken. Na de maaltijd op tijd naar bed, dag 2 heeft wederom een druk schema. Ik kan niet wachten. 

Dag 2

Na het ontbijt zijn we te voet vertrokken naar het park in Calais (tegenover de kerk). In het park is een enorme communicatie bunker te vinden. Ook deze is volledig ingericht en origineel. Wederom zeer indrukwekkend. Na dit bezoek zijn we met de auto vertrokken naar de volgende locatie Audinghem, alwaar de beroemde Batterie Todt te vinden is. Naast de batterij is het enorme spoorwegkanon te vinden. 

Na dit bezoek reizen we verder af naar Ambleteuse. Hier is een museum 39-45 te vinden waar ik persoonlijk denk ik het meeste van onder de indruk was. Mocht je in de buurt zijn een absolute must om te bezoeken!

Na dit bezoek rijden we verder naar de Cap Blanc Nez. Dit is een enorme rots die 100 meter boven de zee uitstrekt. Het schijnt dat Herman Goering hier stond toen de Duitse luchtvloot naar Engeland vloog. Toen nog in de volle overtuiging dat het met een paar weken wel geregeld zal zijn, dat viel echter flink tegen toen bleek dat de Britten de Battle for Brittain wonnen!

Na deze dag vol indrukken weer terug naar de auto en richting het hotel. 's Avonds dronken we nog een biertje om vervolgens weer op tijd te gaan liggen. Dag 3 dient zich alweer bijna aan. 

Dag 3

Deze laatste dag vertrekken we vroeg naar La Coupole. Dit is een bunkercomplex waar de Duitsers de V2's bouwden. De installatie is uitgehakt in een grote rots. Bovenop is een enorme betonnen koepel geplaatst. Uiteindelijk is de installatie nooit in gebruik genomen als gevolg van de constante bombardementen door de geallieerden. 

Na dit bezoek vertrokken we naar de volgende locatie, een enorme bunker Le Blockhaus in Eperlecques. De bunker is 100 meter x 30 meter hoog. Ook deze bunker stond in het teken van de V1 en V2 welke de Duitsers richting Engeland wilden afschieten. Ook hier is dit er nooit van gekomen als gevolg van de bombardementen door de geallieerden. Een gigantische bom, de tallboy genoemd, heeft een gat in de bunker geslagen. De sporen hiervan zijn goed te zien. Dat moet een gigantische klap geweest zijn. 

Na dit bezoek zat onze trip er alweer op. Een fantastische ervaring waar we onze samensteller van de reis als ook reisleider John tot de dag van vandaag voor bedanken! 

Google Translater for Website

Translate this page: