Wapengerelateerd

Patroon doosjes

Wehrmacht

Lege patroondoosjes voor het K98 geweer, MG en 9mm luger, P38 pistool of MP40. Allemaal gedateerd ww2 en uiteraard origineel. 

Munitiekist 

Wehrmacht

Complete kist inclusief loden binnenwerk en afdekplaat. Uiteraard zonder inhoud. Netjes gestempeld en gedateerd 1939. 

MG Patronenkistje

Wehrmacht

Een origineel en leeg 2de type MG kistje van de Wehrmacht gedateerd 1943 met nog veel originele gele verf aan de binnenzijde. De verf aan de buitenzijde is van na '45.

Diverse hulzen

Hulzen voor het Duitse Mauser K98 geweer inclusief 1 9MM hulsje en 1 303 huls. De hulzen zijn leeg en onschadelijk. Gevonden in de duinen van Katwijk anno 2017. Allemaal gedateerd medio jaren 30 en 40. Deze zijn als onderdeel van een verzameling vrij te bezitten (zie regeling Wapens en Munitie artikel 18 lid f). 

Hulzen M.95 geweer

Voornamelijk hulzen voor het Nederlandse Mannlicher M.95 geweer. Deze hulzen zijn allemaal leeg en onschadelijk. Gevonden in de Duinen van regio Katwijk en gedateerd medio jaren 30. Deze zijn als onderdeel van een verzameling vrij te bezitten (zie regeling Wapens en Munitie artikel 18 lid f).

Munitiekisten geweergranaten

Wehrmacht

Een drietal lege munitiekisten voor geweergranaten. Zowel de Gewehr Sprenggranaten als ook de Gewehr Panzergranaten. Kistjes zijn gedateerd 1943. Het idee is dat ze zijn gevonden in bunkers aan de kustgebieden (maar dat blijft gissen).

8 cm Granatwerfer (Gr.W) 34 kist

Wehrmacht

Een (uiteraard lege) 8 cm mortier munitiekist van het Duitse leger. Gemarkeerd met het jaartal 1939 en (naast wat oppervlakkig roest) in de originele verf. Het binnenwerk ontbreekt helaas. Desalniettemin een zeldzame kist. 

MG 34/42 munitie box 

Patronenkasten 34-Wehrmacht

Een lichtgewicht (aluminium) kistje voor de MG34 patronen. Ontwikkeld om 300 patronen van het kaliber 7.92mm te kunnen bergen. De sluiting brak op deze vroege aluminium modellen snel (zoals ook bij dit kistje) waardoor men al snel overging op een model gemaakt van staal. Dit exemplaar heeft nog zichtbare sporen van de origineel aangebrachte verf. Ook is het wapennummer bovenop in witte verf aangebracht (de contouren van dit nummer zijn nog heel vaag zichtbaar). De box is heel licht gecamoufleerd met lichtgroene verf over de standaard feldgrau kleur hetgeen veel gebeurde tijdens het gebruik in 1940. Ook heeft het kistje een modificatie in de vorm van een stalen ring bovenop nabij de sluiting. Een dergelijk iets bracht men  veelal in het veld aan om de kist te kunnen afsluiten (om er bijvoorbeeld persoonlijke spullen in te kunnen bewaren). Dit kistje is gevonden in 2018 tijdens een huisopruiming in het plaatsje Ameide in Zuid-Holland. Het kistje lag daar op de schuurzolder.