Papierwerk

Poster/affiche bekendmaking 

Den Haag - 1944 

Een origineel affiche welke, gelet op de gebruikssporen, daadwerkelijk in 1944 is opgehangen ergens in Den Haag. Dit na aanleiding van de invasie in Normandië op 6 juni 1944. Dit exemplaar komt uit de verzameling van een ondertussen (helaas) overleden verzamelaar uit Den Haag. Oorspronkelijk is deze verzamelaar als jong jochie opgegroeid in de omgeving van Nijmegen en heeft de oorlog dus met eigen ogen meegemaakt. Gefascineerd door deze gebeurtenissen is hij gaan verzamelen. Ik mocht deze poster medio 2019 van zijn zoon overnemen waarvoor nogmaals mijn hartelijke dank! 

Pakje sigaretten

Leeg pakje Duitse sigaretten. De adelaar met swastika is vaag zichtbaar op het witte vierkante vlakje.

Lucifers winterhulp

Mapje met lucifers, verkocht ten bate van de Winterhulp.

Zeepdoekje 

Een kartonnen doosjes met daarin een zeep/reinigingsdoekje. Uitgereikt aan de Duitse soldaten in een casino o.i.d. in Parijs.

Messageslip RAF

Op 27 juni 1940 vloog er een Engels vliegtuig over Rijnsburg/Valkenburg ZH. Dit vliegtuig is neergestort in een (toen nog) weiland aan de Valkenburgerweg te Rijnsburg. De eigenaar van de landerijen alwaar het vliegtuig is neergestort (de heer Zandbergen) heeft nabij het neergestorte vliegtuig een zogenoemde "message slip" gevonden. Via de zoon van de heer Zandbergen mocht ik het document vandaag ontvangen. Een klein maar toch bijzonder stukje historie. Meer informatie omtrent de crash is hier en hier te vinden.

Strooibiljet geallieerden

Een origineel strooibiljet afgeworpen door de Geallieerden tijdens de nadagen van WO2. Bijzonder zeldzaam item! 

Wehrpass (ID kaart)

Een Duitse pass met twee extra foto's en een verzekeringsbewijs/kaart in goede conditie. Een stuk tastbare geschiedenis. Het HK is afgeplakt op de foto aangezien sommigen dit als schokkend kunnen ervaren.

Poster bevrijding Holland

Een originele prent uitgegeven door de Nederlandse Boekenclub te 's Gravenhage in mei 1945. "met het eten ging het wel, maar..... o! boy!.... die moffen". 

Band of Brothers 

William 'Wild Bill' Guarnere 

Een origineel kaartje welke de US airborne troepen konden gebruiken om (met een persoonlijke boodschap) naar huis te sturen. Ook heb ik een persoonlijke brief geplaatst welke ik van 101ste Airborne 506th Easy compagnie veteraan William 'Wild Bill' Guarnere mocht ontvangen medio 2013. Heel speciaal om met deze bijzondere man te mogen corresponderen. Helaas is William Guarnere op 8 maart 2014 komen te overlijden, maar wij zullen nooit vergeten. We shall remember them. Rest in Peace..