Radio(s)

Philips WR1/P radio

Wehrmacht Rundfunk 1942

Een originele veldradio gemaakt door Philips in 1942 voor de Duitse Wehrmacht. Deze radio had ook wel de bijnaam "Rudi". Dit exemplaar is compleet met deksel en binnenwerk voor de batterij en is volledig origineel (met alle originele buizen). Daarnaast (als klap op de vuurpijl) is de radio volledig werkend! Een dergelijke complete werkende radio is anno 2022 toch wel een zeldzaamheid. Tip, mocht je er ooit eentje aan je collectie willen toevoegen, koop een compleet origineel exemplaar welke werkt. Dit kost je tegenwoordig veel geld (een bedrag met 4 cijfers), maar het is het waard. Deze radio's zijn zeldzaam en worden steeds zeldzamer. 

Ik moet nog een keer goede foto's maken van de radio, maar bijgaand alvast een plaatje. Meer foto's volgen... 

F33 Veldtelefoon + SB Zusatz

Mijn bakelieten veldtelefoon (model FF33) uit 1944. Deze zogenoemde Feldfernsprecher 33 was de standaard veldtelefoon in dienst van het Duitse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat dit exemplaar zeldzaam maakt is de accessoire bovenop de veldtelefoon (de zogenoemde SB Zusatz). Dit apparaat, gefabriceerd in 1940, werd (zoals op de foto te zien) aan de bovenkant van een FF33 bevestigd en maakte het mogelijk de hoorn in de houder te plaatsen. In feite veranderde men hiermee de FF33 in een bureaumodel. 

Koptelefoon Dfh.f 1940

Doppelfernhörer für Feldfunkgeräte - Wehrmacht 

Een in prachtige complete en volledig originele staat koptelefoon gebruikt door de Duitse Wehrmacht in het veld. Dit betreft een mooi vroeg exemplaar gedateerd 1940. 

SRC300 / BC-1000 radio

US WW2

Een volledig originele SCR300 of ook wel BC1000 radio van de US strijdkrachten uit de 2de wereld oorlog. Dit daadwerkelijk gebruikte exemplaar is vrijwel compleet inclusief draagstel, hoorn, de batterij kabel en de lange antenne. De radio zou nog moeten werken al heb ik dit (nog) niet kunnen controleren (alleen de batterij ontbreekt). De radio ziet er van binnen absoluut mint, compleet en zonder beschadigingen uit. Ik heb dit exemplaar overigens (met een speciale mount) op mijn jeep gemonteerd (afgeleid/geïnspireerd van een originele ww2 foto). Een ondertussen toch wel zeldzame US WW2 radio welke inclusief draagstel lastig is te vinden. Als je er eentje zoekt, let dan op dat je goed onderscheid kunt maken tussen een origineel WW2 exemplaar een de Franse na-oorlogse radio die er grotendeels hetzelfde uitziet. 

Google Translater for Website

Translate this page: